Policija atradusi iespējamos vainīgos divu sieviešu slepkavībā Garkalnes novadā

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Valsts policija (VP) rosina prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret kādu vīrieti un sievieti par divām slepkavībām Garkalnes novadā, informēja VP.

2021.gada jūlijā policija aizturēja 1992.gadā dzimušu sievieti un 1994.gadā dzimušu vīrieti, kuri tiek turēti aizdomās par 2021.gada 21.aprīlī Garkalnē izdarītu sievietes slepkavību, kas saistīta ar laupīšanu.

Pagājušā gada 18.aprīlī kādā dzīvoklī tika atrasts 1963.gadā dzimušās mājokļa saimnieces līķis ar acīmredzamām vardarbīgas nāves pazīmēm. Slepkavība bija iepriekš izplānota ar mērķi iegūt sievietes skaidras naudas uzkrājumus. Varmākas bojāgājušo iepriekš pazinuši un zinājuši, ka mājoklī glabājas skaidra nauda, kā arī zinājuši sievietes dienas ritmu, un uzbrukuši brīdī, kad viņa tikko kā bija atgriezusies mājās un ienākusi pa durvīm.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu kriminālprocesā, policisti noskaidroja, ka augstāk minētās personas, visticamāk, izdarījušas vēl vienu slepkavību. 2015.gada 11. decembrī tika atrasts 1938.gadā dzimušas sievietes līķis ar vardarbības nāves pazīmēm. Policisti noskaidroja, ka arī šī slepkavība izdarīta mantkārīgā nolūkā un no bojāgājušās sievietes dzīvokļa tika nozagta nauda.

Veicot virkni izmeklēšanas darbību, apstiprinājās iegūtā informācija un abi augstāk minētie kriminālprocesi tika apvienoti vienā lietvedībā.

Patlaban abas aizdomās turētās personas atrodas apcietinājumā un par minēto noziegumu tām draud mūža ieslodzījums.

Latvijā

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".