Policija aiztur piecus vīriešus; uzgājusi aptuveni miljonu nelegālu cigarešu

© Valsts policija

Valsts policija (VP) kratīšanās Rīgā un Jelgavā uzgājusi aptuveni miljonu nelegālu cigarešu un aizdomās par nelikumīgu tabakas izstrādājumu realizāciju aizturējusi piecus vīriešus, informēja VP.

Februārī un martā policijas amatpersonas Rīgā un Jelgavas novadā aizdomās par nelikumīgu tabakas izstrādājumu realizēšanu aizturēja piecus vīriešus. Veicot 18 kratīšanas iepriekš sāktajos kriminālprocesos, likumsargi konstatēja vairāk nekā vienu miljonu tabakas vienību bez Latvijas akcīzes nodokļa markām, kā arī ar Baltkrievijas nodokļu akcīzes markām.

Diviem aizdomās turētajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Izņemto tabakas izstrādājumu vērtība "melnajā tirgū" ir aptuveni 100 000 eiro.

Aizturētās personas arī iepriekš ir nonākušas policijas redzeslokā par analoģisku noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Visas aizdomās turētās personas ir vīrieši, dzimuši 1965., 1967., 1969., 1970. un 1971.gadā.

Latvijā

Jēkabpils novadā, Baļotes ezerā, no 9. līdz 13. jūlijam vienlaikus norisināsies divi pasaules līmeņa makšķerēšanas sporta pasākumi - 1. pasaules čempionāts karpu makšķerēšanā jauniešiem U22 grupā un 4. pasaules čempionāts karpu makšķerēšanā sievietēm, vēsta organizatori.