Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas vadītāju tiesās par dokumentu viltošanu

© Aigars Jansons

Ekonomisko lietu tiesai (ELT) būs jāvērtē krimināllietu, kurā par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā apsūdzēta Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Inese Eisāne, liecina informācija tiesu kalendārā.

Eisāne saukta pie kriminālatbildības noziegumu izdarīšanā, kas paredzēti Krimināllikuma 195.panta trešajā daļā, tai skaitā par to, ka viņa izdarīja noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, un Krimināllikuma 275.panta otrajā daļā - par dokumenta, kas piešķir tiesības, viltošanu un viltota dokumenta izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Par Krimināllikuma 195.panta trešās daļas pārkāpumu Eisānei draud brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Savukārt par dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izmantošanu mantkārīgā nolūkā - Eisānei draud brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbu, vai arī naudas sods.

Pirmā tiesas sēde šajā lietā bija paredzēta 22.februārī, bet tika noņemta tiesneses darbnespējas dēļ. Pašlaik nākamās tiesas sēdes datums nav ieplānots.