Atsavina 80 000 kontrabandas cigarešu

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Aizkraukles iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas (KrPN) darbinieki sadarbībā ar VP ZRP Kārtības policijas biroja patruļpolicijas nodaļas darbiniekiem, Sērenes pagastā atsavinājuši 80 000 cigarešu bez Latvijas akcīzes nodokļa markām un 87,5 litrus nelegālā alkohola.

Šā gada 11.decembrī Sērenes pagastā uz autoceļa Sērene-Kalnieši automašīnā "Ford Escort" tika konstatēts, ka tiek pārvadātas 60 000 nelegālās cigaretes, savukārt veicot sankcionētu kratīšanu autovadītāja dzīvesvietā, tika atsavinātas vēl 20 000 cigaretes, kā arī 87,5 litri nelegālā alkohola.

Par minēto faktu aizturētas divas personas. Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta 2.daļas "Par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai tā izdarīta lielā apmērā", kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta divu personu saistība citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Svarīgākais