Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija Balvos konfiscē 8200 litrus dīzeļdegvielas un 600 šaujamieroču munīcijas

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Pagājušajā nedēļā Balvu novadā, kāda vīrieša dzīvesvietā, policija atklāja un izņēma nelikumīgi realizētu dīzeļdegvielu un nereģistrētu dažāda veida un kalibra šaujamieroču munīciju, informē Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Olga Vasiļjeva.

VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Rēzeknes reģionālās nodaļas amatpersonas, apkarojot nelikumīgu akcīzes preču apriti, iepriekš sāktā kriminālprocesā ieguva ziņas par nelikumīgu degvielas realizāciju. Izmeklēšanas un operatīvo pasākumu rezultātā VP veica kratīšanu Balvu novadā, 1969.gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā.

Kratīšanas gaitā policijas amatpersonas atklāja un izņēma ap 8200 litru dīzeļdegvielas, kā arī nereģistrētu dažāda veida un kalibra šaujamieroču munīciju - aptuveni 600 gabalu.

Vasiļjeva norāda, ka aizdomās turētajai personai draud kriminālatbildība saskaņā ar Krimināllikuma 220.1.panta 1.daļu un 233.panta 2.daļu.

Proti, par naftas produktu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu vai naudas sodu. Savukārt par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgās atļaujas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.