Pašvaldības amatpersona vairākkārt pieņēmusi kukuli; KNAB rosina sākt kriminālvajāšanu

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pirmdien par kukuļošanu rosinājis prokuratūrai apsūdzēt septiņas personas, tostarp, kādas pašvaldības amatpersonu un darbinieku.

KNAB kriminālprocesu sāka 2020.gada 11.decembrī par iespējamu kukuļa došanu un kukuļa ņemšanu, informē KNAB.

Pirmstiesas izmeklēšanas rezultātā KNAB rosināja prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret diviem kādā pašvaldībā nodarbinātajiem - amatpersonu par vairākkārtēju kukuļņemšanu, kā arī darbinieku par prettiesiska labuma pieņemšanu un vairākkārtēju starpniecību kukuļošanā, kukuļa piesavināšanos.

Tāpat KNAB rosināja prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret trīs fiziskām personām par kukuļdošanu, kā arī vienu fizisku personu par kukuļdošanas atbalstīšanu un vēl vienu personu - par prettiesiska labuma nodošanu pašvaldības iestādes darbiniekam. Iespējamo noziedzīgo nodarījumu mērķis bija panākt labvēlīgu lēmumu pieņemšanu ne tikai noteiktu personu, bet arī konkrētu uzņēmumu interesēs.

Lieta nodota Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai. Tagad prokuratūrai tuvākajā laikā jāizlemj vai uzrādīt apsūdzību.

Tāpat KNAB rosinājis prokuratūrai turpināt pirmstiesas izmeklēšanas laikā sākto piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanas procesus pret divām juridiskām personām, kuru interesēs īstenoti iespējamie noziedzīgie nodarījumi, proti, kukuļdošana.