Lielbritānijā ārsti apzināti atļauj izdarīt pašnāvību

Lielbritānijā kādai sievietei ar pašnāvnieciskām tieksmēm ārsti atļāvuši nomirt, kaut varējuši glābt viņas dzīvību, ziņo laikraksts The Telegraph. Divdesmit sešus gadus vecā Kerija Vultortone cieta no depresijas, jo viņai nevarēja būt bērni, tāpēc sieviete iedzēra indi un izsauca ātro medicīnisko palīdzību.

Vēstulē mediķiem viņa norādīja, ka vēlas mierīgi nomirt, tāpēc nekādā gadījumā nevajag mēģināt viņu glābt. Dakteri saka, ka K. Vultortones vēlēšanās bijusi skaidra, taču tajā pašā laikā briesmīga. Mediķiem nav bijusi cita izvēle kā atļaut sievietei nomirt. Meitenes vecāki ir izteikuši pārmetumus, norādot, ka viņiem bija meita jāglābj neskatoties uz pirmsnāves vēstuli, kuru sieviete rakstījusi, būdama pie pilnas apziņas. Šis gadījums izraisījis vērienīgu diskusiju, vai smagi slimi pacienti ir līdzīgi tiem, kuri pašnāvību vēlas, jo nonākuši, piemēram, finansiālās grūtībās.

Kā liecina pierādījumi, jaunā sieviete pirms liktenīgās indes devas togad vien jau deviņas reizes bija mēģinājusi atņemt sev dzīvību, taču ārsti vienmēr bija indi no viņas izskalojuši. Savu vēlmi pēc mediķu klātbūtnes viņa pamatoja ar faktu, ka nevēlas nomirt viena, ciešot sāpes.

Svarīgākais