Jelgavas novada marihuānas audzētavai atrod arī "filiāli"

Rīgas reģiona Kriminālpolicijas darbinieki, turpinot izmeklēšanu kriminālprocesā par pagājušajā nedēļā konstatēto marihuānas ražošanu Jelgavas novadā, ieguva ziņas par vēl vienas marihuānas audzētavas darbību kādās lauku mājās tajā pašā novadā. Jaunās audzētavas īpašnieki ir jau iepriekš atklātās marihuānas ražotnē aizturētie vīrieši.

Šā gada pirmajā decembrī, Rīgas reģiona Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar VP Pretterorisma vienību "OMEGA", veica kratīšanu kādās lauku mājās Jelgavas novadā. Kratīšanas laikā atrasta un atsavināta marihuāna gan izžāvētā, gan neizžāvētā veidā vairāk nekā 160 grami. Tāpat atsavināts marihuānas audzēšanai speciāli pielāgotais aprīkojums.

Tika arī aizturēts vīrietis, kurš tur pastāvīgi dzīvoja un uzraudzīja marihuānas augšanas procesu, vienlaicīgi pildot arī sarga funkcijas. Audzētava bija ierīkota vecā kūtī un ārēji nekas neliecināja par to, ka šajā ēkā tiek audzēti narkotiskās vielas saturošie augi.

Abas konstatētās audzētavas uzturēja un to darbību nodrošināja vienas un tās pašas personas. Kopumā kriminālprocesā aizturēti seši vīrieši, no kuriem četriem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Neviens no aizturētajiem nav agrāk tiesāts. Policija turpina apjomīgu izmeklēšanu, noskaidrojot citas personas, kuras varētu būt saistītas ar šo noziegumu.

Svarīgākais