Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Daugavpilī aizturēti divi krāpnieki, kuriem ilgstoši izdevies apkrāpt cilvēkus

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

19.janvārī Valsts policijas darbinieki, veicot plānveida operatīvos un izmeklēšanas pasākumus, identificēja un aizturēja personu grupu, kura ilgstošā laika posmā nodarbojās ar krāpniecību.

Valsts policijas amatpersonas, uzsāktā kriminālprocesā par krāpšanu, identificēja krāpnieku grupu, kura ilgstošā laika periodā nodarbojās ar krāpniecību.

Krāpnieki sludinājumu portālā www.ss.com izvietoja sludinājumus, kuros piedāvāja iegādāties apkures briketes.

Savstarpējā komunikācija notika līdz brīdim, kad krāpnieki potenciālajam klientam nosūtīja sagatavotu rēķinu par avansa maksājuma veikšanu, lai organizētu tālāku preces pārdošanu. Tiklīdz personas bija veikušas attiecīgo samaksu, komunikācija beidzās un no krāpnieka un pirktās preces vairs nebija ne vēsts.

Noziedzīgā personu grupa krāpnieciskās darbības veica, izmantojot gan savu izveidoto uzņēmumu SIA”DPS Latvija”, gan maskējoties zem pazīstamu uzņēmumu nosaukumiem. Policija novērojusi, ka šis nav vienīgais gadījums, kad krāpnieki uzdodas par jau eksistējošu un zināmu firmu darbiniekiem, kā arī izmanto līdzīgu konkrēto firmu dīleru e-pasta adreses. Lai neuzķertos uz šiem sludinājumiem, potenciālajiem pircējiem nepieciešams kārtīgi pārliecināties, kā ir uzrakstīts firmas nosaukums un darbinieka e-pasta adrese. Visbiežāk tiek veidoti līdzīgi nosaukumu, vien pamainot kādu burtu vai variējot ar pieturzīmēm e-pasta adresē, tādējādi maldinot un izkrāpjot no pircēja naudu par neeksistējošu preci.

Minēta kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā tika apzinātas 26 cietušās personas no visas valsts teritorijas. Kopējā izkrāptā naudas summa - vairāki tūkstoši eiro.

19. janvārī Valsts policijas amatpersonas aizturēja iespējamās vainīgās personas - 1989. gadā dzimušu vīrieti un 1998.gadā dzimušu sievieti. Jāmin, ka aizturētais vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzes lokā saistībā ar krāpnieciskām darbībām.

Šobrīd personām draud kriminālatbildība par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērs. Apsūdzētajmos var sodī ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Tā kā cietušo skaits iespējams ir lielāks, policija aicina iedzīvotājus atsaukties un informēt policiju pa tālruni 110.