Jauns puisis Zatleram draud, ka izdarīs pašnāvību

Nesen pilngadību sasniedzis puisis no Jelgavas novada, kurš iepriekš bija dzīvojis bērnunamā, netikdams galā ar sadzīves apstākļiem, vērsies Valsts prezidenta kancelejā un elektroniskajā vēstulē paziņojis, ka izdarīs pašnāvību, ziņo portāls Diena.lv.

Atbildīgo dienestu pārstāvji atzīst, ka šādi gadījumi notiek reti un uz tiem tiek reaģēts nekavējoties.

To, ka šāda elektroniskā vēstule tiešām saņemta, apstiprināja Valsts prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa: "Valsts prezidenta kanceleja attiecīgi rīkojās, informēja Platones pagasta pārstāvjus un policijas darbiniekus, lai nepieļautu, ka notiek kas slikts."

Policija bija reaģējusi nekavējoties, ar puisi pa telefonu sazinājās specvienības "Omega" pārrunu vedējs, puisi apmeklēja arī policijas darbinieki, bet viņš pats bija atzinis, ka reāli pašnāvībai gatavojies nav, tikai gribējis pievērst uzmanību savām problēmām. "Vērsties pie prezidenta var jebkurš iedzīvotājs, puisis neko nav izdarījis, tāpēc policija neko neuzsāks," skaidroja Valsts policijas preses pārstāve Ieva Rekšņa.

Jelgavas novada sociālā dienesta Sociālā darba nodaļas vadītāja Linda Ozola norādīja, ka tūlīt pēc informācijas saņemšanas puisis saņēmis krīzes psihologa palīdzību un arī turpmāk var cerēt uz sociālā dienesta atbalstu: "Cilvēkam palika grūti un viņš nesaprata, kā risināt savas problēmas, tāpēc izdomāja šādu variantu. Viņš gan reāli nedzīvo adresē, kuru bija norādījis, bet dzīvo vienā ģimenē." Puisim esot arī darbs, tiesa, nelegāls. "Grūtības ir, jādomā par patstāvīgu dzīvošanu, bet nav tā, ka jāmirst," uzskata sociālā darbiniece.

Svarīgākais