Jaunpilī aizturēta trīs vīru grupa par zādzību no bankomāta

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Tukuma iecirknī sākts kriminālprocess par to, ka Jaunpilī 3.decembrī, ap pulksten 02.30 naktī, konstatēta iekļūšana veikalā un no bankomāta nozagta nauda aptuveni 15 000 latu. Sadarbībā ar vietējo pašvaldības policistu iespējamie vainīgie ir aizturēti, informē Valsts policija.

Pateicoties Jaunpils pašvaldības policijas inspektora operatīvai rīcībai, izdevās noskaidrot transportlīdzekli ar kuru pārvietojās organizētā noziedzīgā grupa. Veicot operatīvās meklēšanas pasākumus, VP ZRP Tukuma iecirkņa un patruļdienesta rotas darbinieki, sadarbībā ar Jaunpils pašvaldības policistu un zemessargiem, aizturēja vienu no noziedzīgās grupas dalībniekiem, kā arī noskaidroja automašīnu, ar kuru iespējams pārvietojās vēl divi, un to, ka šī automašīna, iespējams, brauc pa šoseju Rīga - Liepāja. Operatīvas rīcības rezultātā aizturēti arī pārējie divi organizētās grupas dalībnieki.

Operatīvās meklēšanas pasākumos piedalījās arī Dobeles un Saldus iecikņu policijas darbinieki. Sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 175.panta 4.daļas - par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trīs līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta trīs noziedzīgo personu saistība citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.