Policija izbeigs lietu par jaundzimušā un viņa mātes nāvi Krāslavā

Krāslavas policija gatavojas izbeigt krimināllietu par jaundzimušā un viņa mātes nāvi Krāslavā, jo persona, kuru varētu saukt pie atbildības par mazuļa nāvi, proti, viņa māte, pati ir mirusi, nra.lv pastāstīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē.

Neatkarīgā Rīta Avīze rakstīja, ka 14. septembra rītā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) saņēma izsaukumu pie kādas ģimenes Krāslavā, kur sievietei it kā palicis slikti. Taču patiesība izrādījās pavisam cita - sieviete bijusi septītajā grūtniecības mēnesī un, iespējams, naktī viņai sākušās priekšlaicīgas dzemdības vai arī sieviete mēģinājusi pārtraukt grūtniecību. Diemžēl ātrā palīdzība tika izsaukta novēloti.

Ātrā palīdzība ieradusies piecu minūšu laikā un dzīvoklī atradusi gultā guļam jaunu sievieti bezsamaņā.

Sieviete tika nogādāta slimnīcā, taču viņu vairs nebija iespējams glābt.

Tiesu ekspertīzes slēdzienā norādīts, ka sieviete gājusi bojā no asiņu zuduma, bet jaundzimušais - nosalis. Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīga pienākumu izpildītāja Anastasija Laizāne nra.lv stāsta, ka ir veikta ekspertīze, nopratināti visi liecinieki, visu šo darbību rezultātā pieņemts lēmums krimināllietu izbeigt, jo sievieti, kura varētu būt, iespējams, vainojama sava bērna nāvē, ir mirusi.

Neatkarīgā rakstīja, ka ātro palīdzību izsauca sievietes dzīvesbiedrs, visticamāk, arī gaidāmā mazuļa tēvs, taču, kā tagad stāsta policija, vīrietis atnācis pie sievietes tikai no rīta un uzreiz izsaucis ātro palīdzību. Uz Neatkarīgās jautājumu, vai šis vīrietis arī nenes atbildību, piemēram, par to, ka bērnam vai arī pašai sievietei laicīgi netika sniegta palīdzība, policijas pārstāve saka: nav pamata tā uzskatīt.

Svarīgākais