Policija Jelgavas rajonā likvidē iespaidīgu marihuānas audzētavu

© Valsts policija

Pirmdien policijas pretterorisma vienību "Omega" veica kratīšanu kādā lauku mājā Jelgavas rajonā. Kratīšanas laikā policijas darbinieku aizdomas par marihuānas audzētavu, kas ierīkota lauku mājā, apstiprinājās – policisti atrada un izņēma lielu daudzumu neizžāvētu kaņepju un aparatūru, kas nepieciešama marihuānas audzēšanai.

Notikuma vietā aizturēti arī četri agrāk nesodīti vīrieši, nra.lv informēja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Ierodoties lauku mājā, policijas darbinieki sastapa četrus vīriešus, kurus uzreiz arī aizturēja, savukārt, mājas piebūvē policisti atrada rūpīgi ierīkotu marihuānas audzētavu – telpa bija kārtīgi nosiltināta, aprīkota ar nepieciešamo apgaismojumu un tajā bija nodrošināti arī citi marihuānas audzēšanai labvēlīgi apstākļi. Arī pats lauku mājas novietojums bija rūpīgi pārdomāts – tā bija nomaļus no tuvākajiem kaimiņiem un māju apjoza sēta, kuras teritorijā brīvi pastaigājās sargsuns. Vēlāk policijas darbinieki noskaidroja, ka viens no četriem audzētavā sastaptajiem vīriešiem, bija atbildīgs par kaņepju kopšanu un pildīja arī sarga funkcijas, dzīvojot mājā uz vietas.

Vēlāk izrādījās, ka aizdomās turamie vīrieši bija gatavojušies novākt ražu un, iespējams, ražotni pārcelt uz citām telpām, tādēļ vakarā, kad ieradās policijas darbinieki, vīrieši jau bija paspējuši novākt daļu stādu un sapakot maisos prom vešanai. Iespējams, vīrieši būtu paspējuši aizvest gan narkotiskos augus, gan audzēšanai izmantoto aparatūru, ja policijas darbinieki būtu ieradušies dienu vai divas vēlāk. Tāpat policijas darbinieki noskaidroja, ka divi no aizturētajiem ir nodarbojas ar uzņēmējdarbību un ir brāļi, 37 un 46 gadus veci, bet abi pārējie aizturētie ir 45 gadus veci paziņas.

Kopā notikuma vietā izņemti gandrīz desmit kilogrami maisos sapakotas, neizžāvētas marihuānas, kas visticamāk bija audzēta tirdzniecībai ārpus Latvijas. Pret aizturētajiem policijā uzsākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 253.1 panta 3. daļas un 256. panta 2. daļas – „Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā, ja to izdarījusi personu grupa” un „Par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās”. Pagaidām izmeklēšana turpinās.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais