Mazpilsētā policija likvidē marihuānas audzētavu

© Valsts policija

Valsts Policija savā rīcībā ieguva informāciju par personu, kura, iespējams, ir saistīta ar nelegālu marihuānas audzēšanu. Operatīvās informācijas pārbaudei,Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Balvu iecirkņa darbinieki veica operatīvos un izmeklēšanas pasākumus, to starp arī kratīšanu kādā privātīpašumā, kuras rezultātā tika atklāta nelikumīga marihuānas audzētava. Turpat notikuma vietā tika noskaidrota aizdomās turamā personas.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Balvu iecirkņa amatpersonas savā rīcībā bija ieguvušas informāciju par personu, kura, iespējams, kādā privātīpašumā nelikumīgi audzē un uzglabā marihuānu. Iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros tika pieņemts lēmums veikt kratīšanu. 25.novembrī, sadarbībā ar Valsts robežsardzes kinologu, īpašumā, kurš atrodas Balvu novadā, Balvu pagastā, policisti konstatēja, ka teritorijā ir ierīkota nelegāla marihuānas audzētava. Kopumā kratīšanas laikā tika izņemti aptuveni 283 augoši marihuānas stādi, kā arī aptuveni 1 kg gatavās produkcijas - zaļas augu izcelsmes vielas, kas visdrīzāk ir marihuāna.

Turpat notikuma vietā tika noskaidrota arī iespējamā vainīgā persona - 1994.gadā dzimis vīrietis.

Valsts policija

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu - nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt personai par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība pēc krimināllikuma 256.panta 1.daļas - par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija

Latvijā

“Pareizticīgo baznīca atšķiras no visas pasaules baznīcām ar to, ka baznīcas kā tādas nepiederēja draudzēm, bet valstij. Līdz ar to visi Latvijas pareizticīgo baznīcas (LPB) īpašumi 30. gados piederēja Konstantinopoles patriarhijai. LPB statūtos bija ierakstīts, ka nedrīkst pārdot valsts (baznīcas) īpašumus,” teic Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins, komentēdams nule samilzušo tēmu par LPB iespējamo iesaisti baznīcas dārgumu transportēšanā uz Krieviju.