Lai cīnītos pret zādzībām, CSDD varēs brīvprātīgi reģistrēt velosipēdus

Lai efektīvāk cīnītos pret zādzībām un to gadījumā velosipēdu būtu iespējams vieglāk identificēt, interesenti varēs brīvprātīgi tos reģistrēt Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD), šodien nolēma valdība, atbalstot izmaiņas transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumos.

Kā atzīmē Satiksmes ministrija (SM), velosipēdu reģistrācija ļaus nodrošināt kaut aptuvenu to uzskaiti, sniedzot priekšstatu par aktīvā dzīvesveida cienītāju - velosipēdistu - skaitu valstī.

Tie, kuri brīvprātīgi vēlēsies reģistrēt savu velosipēdu, to varēs izdarīt elektroniskā veidā CSDD mājaslapā "www.csdd.lv" vai dodoties uz kādu no CSDD nodaļām. Velosipēdus drīkstēs reģistrēt personas, kas sasniegušas 16 gadu vecumu, arī juridiskas personas. Tikai CSDD rīcībā būs vienīgais oficiālais velosipēdu reģistrs.

Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumos precizētas arī CSDD tiesības pārbaudīt datus Šengenas informācijas sistēmā. Līdz šim pārbaudes Šengenas informācijas sistēmā veica, tikai pirmo reizi Latvijā reģistrējot no ārvalsts ievestu transportlīdzekli. Turpmāk to vajadzēs darīt arī, reģistrējot transportlīdzekļu īpašnieku maiņu, noņemot spēkratu no uzskaites atsavināšanai Latvijā vai izvešanai no valsts. Šīs papildu pārbaudes attieksies uz tiem no ārvalstīm ievestiem transportlīdzekļiem, kas Latvijā reģistrēti pēc šī gada 1.jūlija.

Jaunajos noteikumos precizēta taksometru reģistrācijas kārtība, mazinot administratīvo slogu. Turpmāk CSDD vairs nebūs jāiesniedz rakstisks dokuments par taksometra reģistrāciju, jo uzņēmums no atbildīgajām iestādēm to saņem elektroniski.

Tiesību akts paredz, ka bezceļu transportlīdzekļu numura zīmes turpmāk izsniegs arī sērijveidā izgatavotiem mopēdiem un motocikliem, kuru izmantošanu ceļu satiksmē izgatavotājs nav paredzējis. Iepriekš tādas piešķīra tikai tricikliem un kvadricikliem.

Latvijā

Latvijā turpina strādāt vairāk nekā 60 000 pensionāru, turklāt ne visi to dara, lai izklaidētos un būtu darba tirgū, bet arī lai izdzīvotu un iztiktu, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Pensionāru federācijas valdes priekšsēdētāja Aija Barča.

Svarīgākais