Par seksuālo vardarbību pret bērnu tiesās divas personas

© Vladislavs Proškins / F64

Valsts policija (VP) rosina uzrādīt apsūdzības divām personām par seksuālu vardarbību pret bērnu, kas pastrādāta pirms desmit gadiem, informēja VP.

Šogad 2.martā Valsts policijas Dzimumnoziegumu apkarošanas nodaļa sāka kriminālprocesu par seksuālo vardarbību, kas veikta no 2000.gada pret tobrīd mazgadīgu personu, kura dzimusi 1991.gadā. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka noziegums izdarīts laikā no 2000. līdz 2011.gadam. Desmit gadus pēc notikušā cietusī persona bija uzdrošinājusies vērsties pēc palīdzības.

Šā gada 11.oktobrī Valsts policija lietā pabeidza izmeklēšanu un prokuratūrai nodeva kriminālprocesu pēc Krimināllikuma panta par izvarošanu, seksuālu vardarbību un par cietsirdību un vardarbību pret nepilngadīgo.

Apsūdzību rosināts celt pret 1970.gadā dzimušu vīrieti un 1970.gadā dzimušu sievieti - tolaik mazgadīgās personas māti kā organizētāju, kura atļāva pret mazgadīgo personu veikt seksuālo vardarbību.

Vēlāk vīrietis turpināja veikt seksuālo vardarbību pret cietušo personu līdz 2011.gadam. Savukārt cietušās personas māte pret cietušo veica fizisku un emocionālu vardarbību.

Šogad 17.jūnijā abas minētās personas tika aizturētas un atzītas par aizdomās turētajām. Abām personām tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

"Šis gadījums apliecina, ka arī tik senus noziegumus ir iespējams atklāt. Tāpēc aicinātu visus, kuri ir cietuši no līdzīgiem noziegumiem, neklusēt un vērsties policijā," norāda Valsts policijas Dzimumnoziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieks Oļegs Lavčinovskis.