Dagdā autovadītājs policistiem piedāvā 300 eiro kukuli

© Ģirts Ozoliņš / F64

Septembra beigās Dagdā aizturēts iereibis autovadītājs, kurš policistiem piedāvāja 300 eiro kukuli, lai netiktu sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu iespaidā un bez transportlīdzekļa vadītāja tiesībām, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Ceturtdien, 30.septembrī, Krāslavas novada Dagdā apturēts transportlīdzeklis, kura vadītājam tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpojamajā gaisā. Pārbaudes rezultātā konstatēts, ka vīrietis pie auto stūres ir sēdies 2,54 promiļu reibumā.

Savukārt dokumentu pārbaudes laikā noskaidrots, ka 1969.gadā dzimušais vīrietis ir izvairījies no tiesas nolēmuma un vadījis transportlīdzekli vadītāja tiesību lieguma laikā.

Lai netiktu sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisku dzērienu iespaidā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, vīrietis likumsargiem piedāvāja kukuli 300 eiro apmērā.

Vīrietim par kukuļa piedāvājumu policijas darbiniekiem draud kriminālatbildība saskaņā ar Krimināllikuma 323.panta 1.daļu. Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Svarīgākais