Pārgaujas novadā ar pakaļdzīšanos un ieroča pielietošanu aiztur zagtu auto

22. novembrī ap plkst.22.25 Pārgaujas novada Raiskuma pagastā autoceļa Auciems-Kūdums-Daibe 5.kilometrā pēc pakaļdzīšanās un dienesta ieroča pielietošanas policijas darbinieki aizturējuši zagtu automašīnu "VWGolf".

Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma aģentūru LETA informēja, ka automašīnas vadītājs nav pakļāvies policijas darbinieku likumīgajām prasībām apturēt transporta līdzekli un meties bēgt. Lai apstādinātu automašīnu, policijas darbinieki raidījuši brīdinājuma šāvienu gaisā. Tā kā tas nav līdzējis un automašīna turpinājusi bēgt, raidīti divus mērķtiecīgi šāvieni automašīnas virzienā. Pēc šādas policijas darbinieku rīcības automašīna samazinājusi ātrumu un apstājusies, automašīnu vadījušais 1978.gadā dzimušais vīrietis, Cēsu iedzīvotājs padevies policijai.

Noskaidrots, ka aizturētā automašīna bijusi nozagta Rīgā un atradusies meklēšanā. Automašīnas salonā atrastas un izņemtas vairākas mantas, kas, iespējams, ir zagtas ilgākā laika posmā dažādās vietās Latvijā. Zagto mantu vidū ir vairākas auto magnetolas, akustiskā sistēma 0000614, rācija "Uniden", rozā krāsas futrālis ar uzrakstu "Hausehold tool set", uzkarināms aizmugures laivas dzinējs "Outland Frust power KM2792", divi mobilie telefoni "Nokia" un LG, kā arī vairākas citas mantas, kuru piederība pagaidām vēl tikai tiek noskaidrota.

Svarīgākais