Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vīrietis Zemgalē sadur darba kolēģi; apcietināts iepriekš tiesāts vīrietis

© f64.lv, Kristaps Kuhaļskis

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa amatpersonas aizdomās par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu aizturēja vīrieti, kuram 20. septembrī, Zemgales rajona tiesa piemēroja apcietinājumu.

Piektdien, 17. septembrī ārstniecības iestādē tika nogādāts 2003. gadā dzimis vīrietis ar vairākām durtām brūcēm. Saistībā ar notikušo policijā tika sākts kriminālprocess par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu.

Veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, nākamajā dienā likumsargi aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēja 2000. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš ir bijis tiesāts par dažāda veida noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Jāpiebilst, ka abi vīrieši bija savstarpēji pazīstami, jo strādāja vienā darba vietā. Pirmdien, 20. septembrī, Zemgales rajona tiesa minētajam vīrietim piemēroja apcietinājumu.

Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.