Latgalē divi vīrieši nežēlīgi noslepkavo trešo naudas dēļ

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Kristaps Kuhaļskis/F64

Šonedēļ Dienvidlatgales prokuratūras prokurors Daugavpils tiesai nosūtījis krimināllietu divu vīriešu apsūdzībai par personu grupā izdarītu slepkavību, kas saistīta ar laupīšanu,  informēja Latvijas Prokuratūras Preses sekretāre Aiga Eiduka.

Kā norādīts apsūdzībā, abi vīrieši, ciemojoties pie cietušā, lietoja alkoholu, līdz sāka pieprasīt viņam naudu, taču saņēma atteikumu. Būdami neapmierināti par atteikumu, apsūdzētie sāka cietušo spārdīt ar kājām un meklēt dzīvoklī naudu, līdz paņēma nazi un sāka durt un griezt cietušajam pa visu ķermeni.

No gūtajiem durti grieztajiem ievainojumiem iestājās viņa nāve.

Abiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Prokurors vīriešus pie kriminālatbildības saucis pēc Krimināllikuma 117.panta 6.un 10.punkta.

Par izdarīto noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.