Apcietina vienu no vīriešiem, kuri mēģināja noslēpt somu ar nogalinātā līķi

Apcietināts viens no vīriešiem, kuri aizvadītās nedēļas nogalē Liepājā mēģināja automašīnas bagāžas nodalījumā noslēpt somu ar vardarbīgā nāvē miruša vīrieša līķi.

Vēl vienam vīrietim tiesa šodien piemēroja citu drošības līdzekli - policijas uzraudzību, bet pārējiem diviem vīriešiem, kuri tika aizturēti saistībā ar šo noziegumu, pašlaik piemērots liecinieku statuss, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Kā ziņots, 14.novembrī Liepājā par smaga nozieguma izdarīšanu aizturēti vairāki vīrieši, kuri, izvācoties no īrēta dzīvokļa, automašīnas bagāžas nodalījumā ievietoja somu ar vīrieša līķi.

Par aizdomīgu izvākšanos no dzīvokļa M.Ķempes ielā policiju informējuši iedzīvotāji, raizējoties, ka, iespējams, notiek zādzība. Pateicoties šādai rīcībai, operatīvi ticis atklāts daudz smagāks noziegums.

Policija svētdien ap plkst.17.50 konstatēja, ka kāda M. Ķempes ielas nama pagalmā automašīnas "Ford Scorpio" bagāžas nodalījumā tiek ievietota soma ar vīrieša līķi. Visticamāk, slepkavība nav notikusi tajā pašā dienā, bet precīzāk nāves iestāšanās brīdi noteiks ekspertīzē, informēja Knīse.

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Tika aizturētie četri 1961., 1968., 1982. un 1983.gadā dzimuši vīrieši.

Pašlaik noskaidrots, ka noziegums noticis strīda laikā, kopīgi lietojot alkoholu. Dzīvoklis, no kura notikusi izvākšanās, ticis izīrēts kādam no aizturētajiem vīriešiem, un viņam dzīvoklis bijis jāatstāj. Upura personība ir noskaidrota - tas ir kāds 1974.gadā dzimis vīrietis. Viņš šajā dzīvoklī nav dzīvojis.