Aizturēts grupējums, kas nodarbojies ar marihuānas audzēšanu un realizēšanu

Jēkabpils novadā un Viesītes novadā aizturēts organizēts noziedzīgais grupējums, kurš nodarbojies ar narkotiskās vielu saturošu augu audzēšanu lielās platībās un realizēšanu.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece aģentūru LETA informēja, ka likumpārkāpējus - 1957., 1978. un 1978.gadā dzimušus agrāk tiesātus vīriešus - aizturējuši Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki sadarbībā ar pretterorisma vienību "Omega" un Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbiniekiem.

Veicot sankcionētu kratīšanu vienā no privātmājām, speciāli ierīkotā telpā tika konstatēta marihuānas audzētava, tika izņemti 50 kaņepju augi un iekārtas, kas bija paredzētas to audzēšanai.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta 3.daļas "Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa".

Par šādu noziedzīgo nodarījumu vainīgās personas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Izmeklēšanas gaitā tiks pārbaudīta aizturēto personu saistība citiem noziedzīgajiem nodarījumiem.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais