Kontrabandistus ķer ar helikopteru

Sestdien no rīta, ar helikopteru veicot valsts robežas apsekošanu dzelzceļa posmā Ludza-Rēzekne, robežsargi pamanīja un apturēja apvidus automašīnu, ar kuru tika vesti 140 000 kontrabandas cigarešu aptuveni 9200 latu vērtībā.

Kā informēja Valsts robežsardzes (VRS) preses pārstāve Kristīne Pētersone, helikopterā patrulējošie robežsargi no gaisa pamanīja tumši zilu apvidus automašīnu "Jeep Grand Cherokee", bet tās tuvumā - divas personas, kuras tobrīd automašīnā krāva baltas kastes.

Pamanot VRS helikopteru, personas ar automašīnu metās bēgt, atstājot atlikušās kastes pie dzelzceļa uzbēruma. Helikopters turpināja automašīnas novērošanu, savukārt, automašīnai iebraucot mežā, tās pasažieris atbrīvojās arī no divām automašīnā esošajām kastēm.

Aptuveni 200 metrus no Cirmas dzelzceļa pārbrauktuves, veicot aktīvu manevrēšanu, helikopters piespieda automašīnu apstāties. Notikuma vietā robežsargi konstatēja pamestu "Jeep Grand Cherokee" automašīnu, bet dzelzceļa tuvumā tika atrastas 12 kontrabandas cigarešu kastes, savukārt 100 līdz 120 metru attālumā - vēl divas kastes ar kontrabandas cigaretēm.

Kopumā tika izņemti 140 000 cigarešu "Marshal" ar Krievijas akcīzes markām aptuveni 9200 latu vērtībā. Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu grupā pēc iepriekšējas vienošanās sākts kriminālprocess, pastāstīja Pētersone.

Svarīgākais