Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Situsi gan ar pudeli, gan koka dēli; par nepieskaitāmu atzīta sirmgalvja slepkavībā vainotā sieviete

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Nora Krevnera/F64

Ekspertīzē par nepieskaitāmu atzīta sieviete, kura pagājušā gada nogalē Ventspils novadā iedzeršanas laikā nogalināja sirmgalvi, informēja Valsts policija.

Pagājušā gada 31.decembrī policijā saņemta informācija no mediķiem par to, ka Ventspils novadā kādā īpašumā atrasts aptuveni 80 gadus veca vīrieša līķis ar vairākām sistām brūcēm.

Policija notikuma vietā aizturēja sievieti un noskaidroja, ka vīrietim ar sievieti kopīgas alkohola lietošanas laikā bija izcēlies konflikts, kā rezultātā vīrietim tika nodarīti miesas bojājumi.

Sieviete atzinusi, ka situsi vīrietim gan ar pudeli, gan ar koka dēli vairākas reizes - līdz viņš pārstāja kustēties.

Sieviete apgalvojusi, ka vīrietis elpoja, tāpēc viņa izmantoja laiku, lai satīrītu grīdu no lauskām un asinīm, un tīrīšanas laikā sieviete vīrieti pārbīdīja uz istabas vidu.

Tāpat viņa apgalvojusi, ka pēc tam tīrījusi vīrietim brūces ar speciālu šķidrumu, taču vīrietis kliedzis, lai pārstāj to darīt. Pēc istabas un vīrieša sejas satīrīšanas, sieviete devusies gulēt, bet vīrietis atstāts turpat, uz grīdas.

Pamostoties no rīta, sieviete sapratusi, ka vīrietim ir nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Eksperta atzinumā teikts, ka nāve iestājusies no gūtajām traumām.

Aizturētajai uz izmeklēšanas laiku tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, kas ir spēkā vēl šobrīd.

Tāpat ekspertu atzinumā ir norādīts, ka sieviete noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas laikā slimoja ar psihisku slimību un viņa ir atzīta par nepieskaitāmu. Ar eksperta atzinumu ieteikts aizdomas turētajai piemērot medicīniska rakstura piespiedu līdzekli.

Tagad lieta nosūtīta prokuratūra, lai tā virzītu jautājumu uz tiesu par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu aizdomās turētajai.

Lēmums par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļa piemērošanu un tā veidu tiesai būs jāpieņem, izvērtējot riskus un ņemot vērā, ka persona, nesaņemot nepieciešamo psihiatrisko aprūpi, var veikt darbības, kas var apdraudēt citus cilvēkus un viņu pašu.