Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Liepājas tramvaja vadītāja slepkava atklājis nozieguma iemeslu

© f64.lv, Sanita Ceirule

Saskaņā ar apsūdzību Liepājas tramvaja vadītājs noslepkavots apsūdzētā izraisītā konfliktā par neatvērtām transportlīdzekļa durvīm.

Krimināllietu izmeklēja Valsts policija (VP), kas nesen to nodeva kriminālvajāšanai prokuratūrā. VP konflikta iemeslus neatklāja, taču šodien prokuratūra izplatījusi paziņojumu par lietas nodošanu tiesai.

Paziņojumā teikts, ka apsūdzētais, atrodoties tramvajā, būdams alkohola ietekmē, dusmās par to, ka pieturā neatvērās tās tramvaja durvis, pie kurām viņš stāvēja, lai pa tām izkāptu, sāka paša iniciētu īslaicīgu konfliktu ar tramvaja vadītāju.

Vīrietis piegāja pie vadītāja kabīnes durvīm un, kad vadītājs tās atvēra un panāca pretī, iesita viņam pa plecu, no jakas kabatas izņēma līdzi paņemto kabatas nazi un iedūra vadītājam kaklā un krūšu kurvī.

Pielietotās vardarbības rezultātā tramvaja vadītājam tika nodarīti smagi miesas bojājumi un nepilnas stundas laikā viņš nomira.

Apsūdzētais šobrīd atrodas apcietinājumā un savu vainu slepkavības izdarīšanā neatzīst, norādot, ka tramvaja vadītāju gribējis tikai pabaidīt, neesot gribējis nogalināt.

Lieta nodota izskatīšanai Kurzemes rajona tiesai.

Jau ziņots, ka apsūdzētais dzimis 1959.gadā un iepriekš sodīts par svešas kredītkartes nelikumīgu izmantošanu. Aizturēšanas laikā viņš bija 1,9 promiļu reibumā.

59 gadus vecais tramvaja vadītājs uzņēmumā "Liepājas tramvaja" strādāja no 2018.gada, un kolēģi viņu raksturoja kā atsaucīgu, korektu un uzņēmumam lojālu darbinieku.