Lietuvas pilsonis centies pārvest pāri robežai vairākus desmitus tūkstošus eiro

© Jens Rother/Scanpix

Pret Lietuvas pilsoni sākts kriminālprocess par, iespējams, noziedzīgi iegūtu 2116 012 eiro legalizēšanu, informē Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess par, iespējams, noziedzīgi iegūtas skaidras naudas 116 012 eiro apmērā pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai.

Šī gada jūlijā tika veikti muitas kontroles pasākumi Lietuvas pilsoņa automašīnai, kas no Igaunijas uz Latviju, šķērsojot Latvijas - Igaunijas robežu, ieveda skaidru naudu 116 012 eiro apmērā.

Persona, deklarējot skaidras naudas līdzekļus, nevarēja paskaidrot un uzrādīt naudas izcelsmes dokumentus, nauda tika izņemta un personas tika aizturēta. Skaidrā nauda 111 237 eiro apmērā bija sadalīta 495 aploksnēs, kuras bija ievietotas iepirkumu maisiņos un daļa 4 775 eiro bija pie pārvadātāja.

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 195.panta trešajā daļā paredzētajiem noziedzīgiem nodarījumiem, par iespējamu noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Izmeklēšanas interesēs papildu informācija netiek sniegta.

Svarīgākais