Par vairāku sērijveida smagu noziegumu izdarīšanu Latgalē aizturēts bijušais cietumnieks

© f64.lv, Aivars Ķesteris

15. jūlijā Valsts policija (VP) amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem par vairāku smagu mantiska rakstura noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu Ludzas novada, Malnavas pagastā aizturēja 1987. gadā dzimušo vīrieti.

15.jūlijā VP Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem Ludzas novada, Malnavas pagastā aizturēja 1987.gadā dzimušo vīrieti, kurš ir izdarījis vairākus smagus mantiska rakstura noziedzīgus nodarījumus Kārsavas pilsētā un tās apkārtnē.

Vīrietis bija izdarījis vairākus smagus mantiska rakstura noziedzīgus nodarījumus Kārsavas pilsētā un tās apkārtnē.

Veicot izmeklēšanu, tika atklāti vismaz 8 kriminālprocesi, kas bija uzsākti pēc Krimināllikuma 175.panta trešās daļas, par zādzības izdarīšanu ar iekļūšanu.

Veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības, tika atrastas un izņemtas nozagtās mantas. Vīrietis tika aizturēts un viņam tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Vīrietis iepriekš bija sodīts par mantiska rakstura noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu Krievijas Federācijā un izcietis brīvības atņemšanas sodu.

Par izdarītajiem noziegumiem vīrietim draud atbildība pēc Krimināllikuma 175.panta 3. daļas, proti par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.