VID novērš mēģinājumus nelegāli ievest 70 200 cigaretes

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes darbinieki pēdējo dienu laikā lieguši pāri Latvijas austrumu robežai un ar pasažieru vilcienu Sanktpēterburga-Viļņa valstī nelegāli ievest 70 200 cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām, kas bija noslēptas personu ceļasomās un automašīnās izveidotos slēpņos.

Šodien Vientuļu muitas kontroles punktā kāda 25 gadus veca Latvijas pilsone savas automašīnas salonā zem jumta apdares mēģināja nelegāli ievest 2080 "Bond", "Leningrad" un "More" marku nedeklarētas cigaretes ar Krievijas akcīzes markām, nra.lv informēja VID Komunikācijas nodaļā.

Savukārt 11.novembrī Kārsavas muitas kontroles punktā VID ierēdņi sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem, veicot kontroli Latvijā iebraukušā pasažieru vilcienā Sanktpēterburga-Viļņa, trīs pasažieru ceļasomās konstatēja paslēptas 49 600 "Perekur" markas cigaretes ar Krievijas akcīzes markām.

Tāpat 11.novembrī veicot kontroles pasākumus Terehovas, Silenes un Vientuļu muitas kontroles punktos, vieglajās automašīnās gan uz aizmugurējiem sēdekļiem, zem segas, gan transportlīdzekļu priekšējos paneļos un roku balstā tika atrastas 3940 dažādu marku nedeklarētas cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām.

Trešdien, 10.novembrī, Silenes muitas kontroles punktā iebraucošajās piecās automašīnās personas centās nelegāli pārvietot pavisam 14 580 "Winston", "Premjer", "Viceroy" un "Magnat" marku cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām. Cigaretes bija paslēptas divu automašīnu visās četrās durvīs un sliekšņos, kā arī automašīnu priekšējā panelī.

Par pārkāpumiem VID noformējis administratīvā pārkāpuma protokolus saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Aizturētās automašīnas un izņemtās cigaretes novietotas muitas kontroles punktu aizturēto preču noliktavās un transportlīdzekļu stāvlaukumā līdz attiecīgo lietu izskatīšanai.

Latvijā

Pēdējās dienās elektronisko sakaru un IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite Latvija” ir novērojis jaunu telefonkrāpnieku aktivitāti: arvien vairāk klientu ziņo par pievienošanu “WhatsApp” grupām no nezināmiem numuriem. "Bite Latvija" aicina nekādā gadījumā neapstiprināt šādus uzaicinājumus un nekavējoties pamest grupu, ja esat tai pievienots bez savas piekrišanas.

Svarīgākais