Iereibis jaunietis Valmieras novadā uzbrucis policistei

© f64.lv, Raitis Plauks

Aizvadītajā naktī Valmieras novadā jaunietis uzbruka un nodarīja miesas bojājumus Valsts policijas darbiniecei, kura pildīja dienesta pienākumus.

Valsts policija atgādina, ka uzbrukums varas pārstāvim ir sodāma rīcība un personu var saukt pie kriminālatbildības.

Aizvadītajā naktī ap pulksten 02.00 Valsts policija saņēma informāciju, ka Valmieras novadā, Sedā jaunieši lieto alkoholu un trokšņo, traucējot apkārtējo iedzīvotāju nakts mieru.

Izbraucot policijas norīkojumam, minētās personas tika pamanītas. Policijas pārstāve izkāpa no dienesta automašīnas un devās pie jauniešiem, lai veiktu pārrunas. Pamanot policisti, viens no jauniešiem ieskrējās, mērķtiecīgi skrēja viņai pretī un nogrūda zemē. Tā rezultātā policijas darbiniece guva miesas bojājumus un vērsās medicīnas iestādē. Uzbrukums notika dienesta pienākumu pildīšanas laikā un policijas amatpersona bija tērpta formas tērpā, tādēļ uzbrucējs apzinājās, ka viņa priekšā ir policists.

2004. gadā dzimušais jaunietis tika aizturēts. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Valsts policija atgādina, ka par pretošanos varas pārstāvim vai mērķtiecīgu uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, kad tās pilda dienesta pienākumus, ir paredzēta kriminālatbildība un sods par šādiem pārkāpumiem ir bargs - tai skaitā, brīvības atņemšana.

Svarīgākais