Dienesta suns Rīgas lidostā novērš cigarešu kontrabandu

Pagājušajā nedēļā, laikā no 22. līdz 25.septembrim, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rīgas muitas reģionālās iestādes darbinieki sadarbībā ar kinologu un tabakas meklēšanas suni vairāku izlidojošo pasažieru bagāžās atklāja un izņēma 170 blokus dažādu marku cigaretes, kas bija marķētas ar citu valstu akcīzes markām un, visticamāk, paredzētas komerciāliem mērķiem - nelikumīgai realizēšanai citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.

22.septembrī VID darbinieki sadarbībā ar kinologu un VID darba suni lidostā ''Rīga'' veica ar reisu Rīga - Bristole (Apvienotā Karaliste) izlidojošo pasažieru bagāžas muitas kontroli. Muitas kontroles laikā darba suns apzīmēja trim dažādām personām piederošas somas. Bagāžas īpašnieki tika uzaicināti uz padziļināto muitas kontroli un tās laikā VID darbinieki viņu somās patiešām konstatēja lielu daudzumu ''L&M'' markas cigaretes, kas bija marķētas ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Kopumā visi triju personu somās tika atklātas 28 200 gab. jeb 141 bloks cigarešu - 9 400 gab. jeb 470 paciņas katras personas bagāžā.

Visi pieķertie cigarešu pārvadātāji ir Latvijas pilsoņi, pie tam divi no viņiem - 1988. gadā dzimuši dvīņu brāļi.

Savukārt šī gada 25.septembrī VID darbinieki sadarbībā ar kinologu un VID tabakas meklēšanas suni lidostā ''Rīga'' veica ar reisu Rīga - Dublina izlidojošo pasažieru muitas kontroles pasākumus. Kontroles laikā darba suns apzīmēja kādu melna auduma somu. Tika noskaidrots apzīmētās bagāžas īpašnieks un uzaicināts uz padziļināto muitas kontroli, kuras laikā personas klātbūtnē šī soma tika atvērta, un tajā VID darbinieki tiešām konstatēja lielu daudzumu - 5 800 gab. jeb 290 paciņas divējādu marku cigaretes (20 blokus ''Saint George Lights'' un deviņus blokus "L&M"). Bagāžā atrastās cigaretes bija marķētas ar Krievijas Federācijas un Ukrainas Republikas akcīzes markām.

Bagāžā atrastās cigaretes, kopumā 34 000 gab. jeb 1 700 paciņas, izņemtas un līdz administratīvā pārkāpuma protokola izskatīšanai novietotas lidostas fiziskās kontroles telpās.

Svarīgākais