VID atrod 45 700 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki kādas vilciena Sanktpēterburga-Rīga pasažieres ceļasomās un vieglās automašīnas "Mazda" bagāžas nodalījuma konstrukcijā atraduši kopumā 45 700 dažādu marku kontrabandas cigarešu.

9.novembrī, Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk - VID) Muitas pārvaldes darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem Kārsavas muitas kontroles punktā veica muitas kontroles pasākumus Latvijā iebraucošajā pasažieru vilcienā Sanktpēterburga-Rīga. Pārbaudes rezultātā tika novērsts mēģinājums nelegāli ievest Latvijā 12 600 „Armada”, „LD”, „Next” un „Zolotoje Runo” marku cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Cigaretes bija paslēptas kādas pasažieres ceļasomās.

Savukārt 8.novembrī VID darbinieki muitas kontroles pasākumu laikā uz Latvijas un Baltkrievijas robežas novērsa mēģinājumu ar vieglo automašīnu nelegāli ievest valstī 33 100 "Premjer" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

VID informē, ka Pāternieku muitas kontroles punktā pa "zaļo koridoru" iebrauca vieglā automašīna "Mazda 626". VID veica padziļinātu fizisko kontroli, kuras laikā automašīnas bagāžas nodalījuma konstrukcijā tika atklāts speciāli izveidots slēpnis, pilns ar nedeklarētām cigaretēm.

Par konstatētajiem pārkāpumiem VID noformējis administratīvā pārkāpuma protokolus saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles vai tās nedeklarējot.

Aizturētā automašīna un izņemtās cigaretes novietotas muitas kontroles punktu aizturēto preču noliktavās un transportlīdzekļu stāvlaukumā līdz administratīvo lietu izskatīšanai.

Svarīgākais