Robežsargi aizturējuši četrus nelegālos ieceļotājus no Irākas

© f64.lv, Oksana Džadana

Pirmdien, 7.jūnija rītā, Valsts robežsardzes amatpersonas par tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu Krāslavas novadā aizturēja četrus Irākas pilsoņus.

Daugavpils pārvaldes Piedrujas robežapsardzības nodaļas robežsargi, pārbaudot vietējo iedzīvotāju sniegto informāciju, ciemā Indra veica pārkāpēju meklēšanu un aizturēja četrus vīriešus, kuri iepriekš bija nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu.

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā uzsākts kriminālprocess.

Irākas pilsoņi aizturēti Imigrācijas likumā noteiktajā kārtībā un ievietoti Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Daugavpils".

Jau ziņots, ka šogad šī ir otrā aizturētā valsts robežu nelikumīgi šķērsojušo personu grupa, savukārt pērn par "zaļās" robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu tika aizturēti 23 trešo valstu pilsoņi.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais