Ārlietu ministrijai nav jaunumu par Sudānā nolaupītajiem Latvijas pilsoņiem

Ārlietu ministrijai nav jaunas informācijas par Sudānā nolaupītajiem Latvijas pilsoņiem, - norāda ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis ("Vienotība").

Brīvdienās nav izdevies sazināties ar Sudānas ārlietu ministru vai citām atbildīgajām institūcijām Sudānā. "Šodien ceram uz jaunumiem," sacīja ārlietu ministrs.

Kristovskis sacīja, ka problēmas šajā situācijā rada tas, ka Latvijai nav divpusēju attiecību ar Sudānu, taču no paša sākuma, kad tika saņemta informācija par Latvijas pilsoņu nolaupīšanu, Latvija strādā kopā ar ārzemju organizācijām - ANO pasaules pārtikas programmu un daudzām citām.

Kā ziņots, Sudānas nemierīgajā Dārfūras reģionā ceturtdien nolaupīti trīs Latvijas aviokompānijas "GM Helicopters" darbinieki, kas strādāja ANO pārtikas programmā WFP.

ANO pārtikas programmas pārstāvis Sudānā Amors Almagro pavēstīja, ka nolaupītie vīrieši ir Latvijas valstspiederīgie un veidoja helikoptera apkalpi.

Dārfūrā kopš 2003.gada plosās pilsoņu karš, kas prasījis vismaz 300 000 cilvēku dzīvības, bet vēl aptuveni 2,7 miljoni cilvēku devušies bēgļu gaitās, liecina ANO dati.

Latvijā

Šī gada trešajā ceturksnī darba devēji ir mazāk meklējuši jaunus darbiniekus, taču darba meklētāju aktivitāte ir būtiski augusi, secināts personāla atlases uzņēmuma "Alma Career Latvia" (iepriekš "CV-Online Latvia") pārvaldītā darba sludinājuma portāla cv.lv statistikas analīzē.

Svarīgākais