Prasa atsaukt viltus ziņas par Teikas policijas iecirkņa priekšnieka aizturēšanu

© No personīgā arhīva

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Teikas iecirkņa priekšnieks Igors Tomaševs vērsies ar iesniegumu pie Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas Simonas Grāvītes, prasot atsaukt plašsaziņas līdzekļos izplatītās ziņas par viņa aizturēšanu.

Šā gada 25. un 26. maijā vairākos ziņu portālos, kā arī radiostacijās un televīzijā tika ziņots par Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieka un Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka Andreja Sozinova aizturēšanu. Saistībā ar aizturēšanas faktu tika minēts, ka aizturēts esot ne tikai A.Sozinovs, bet arī I. Tomaševs.

www.nra.lv apliecināja I.Tomaševs, viņš ne tikai nav bijis aizturēts, bet viņam nav pat piemērots drošības līdzeklis.

Policists skaidroja, ka saistībā ar izplatītājām viltus ziņām ir vērsies pie S.Grāvītes, pieprasot “pārtraukt nepatiesu ziņu izplatīšanu un, savas kompetences un iespēju robežās, atsaukt iepriekš sniegto nepatiesu informāciju”.

Kā norādīja I.Tomaševs, šā gada 25. maijā Valsts drošības dienests aizturējis vienu policijas amatpersonu, nevis divas, kā ziņojuši plašsaziņas līdzekļi. I.Tomaševs uzsvēra, ka neesot ticis aizturēts. Viņš gan nenoliedza, ka uzsāktā kriminālprocesa ietvaros viņam piemērots liecinieka statuss. “Uzstāju, lai ziņu atsaukums no Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas puses tiktu izdarīts nekavējoties, tādā veidā pārtraucot manas reputācijas nomelnošanu sabiedrības acīs. Pretējā gadījumā būšu spiests griezties tiesā. Jāatzīmē, ka saskaņā ar Civillikuma 2352.1.pantu man ir tiesības prasīt tiesas ceļā atsaukt ziņas, kas aizskar manu godu un cieņu, ja šādu ziņu izplatītājs nepierāda, ka tās atbilst patiesībai. Bez tam, tajā pašā pantā ir reglamentēts, ka, ja personas godu un cieņu aizskarošās ziņas izplatītas presē un ja tās neatbilst patiesībai, šīs ziņas presei ir arī jāatsauc”, Teikas policijas iecirkņa priekšnieks norādījis iesniegumā S. Grāvītei.