Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

VID sācis kriminālprocesu pret Kazahstānas pilsoni

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Cīņā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess pret Kazahstānas Republikas pilsoni par iespējamu noziedzīgi iegūtas naudas legalizēšanu lielā apmērā.

2021.gada maijā uz valsts ārējās robežas tika veikta muitas kontrole kādam Kazahstānas Republikā reģistrētam transportlīdzeklim. Transportlīdzekļa vadītājs, Kazahstānas Republikas pilsonis, pieteica skaidras naudas deklarēšanu vairāk nekā 80 000 euro apmērā. Ņemot vērā, ka persona, deklarējot skaidras naudas līdzekļus, nevarēja paskaidrot un uzrādīt naudas izcelsmes dokumentus, nauda tika izņemta un personas tika aizturēta.

Par notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 195.panta trešajā un Krimināllikuma 270.panta pirmajā daļā paredzētajiem noziedzīgiem nodarījumiem - noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana lielā apmērā un pretošanās varas pārstāvim, piedraudot ar vardarbību.

Naudas līdzekļu patiesā izcelsme tiks pārbaudīta kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas ietvaros. Aizdomās turētā persona tika aizturēta un tai piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Izmeklēšanas interesēs papildu informācija netiek sniegta.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Atkrāpies! ir pretkrāpšanas kustība, kurā apvienojušās Latvijas valsts pārvaldes iestādes, kas cīnās pret krāpniecību dažādās jomās un izpausmēs, kā arī Latvijas iedzīvotāji un organizācijas, kas stingri iestājas pret jeb kāda veida krāpšanu. Vairāk informācijas un iespēja iesaistīties kustībā www.atkrapies.lv.