Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Bezzubova slepkavības izmeklēšanā policija cieši sadarbojas ar Valsts drošības dienestu

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavības lietas izmeklēšanā Valsts policija (VP) cieši sadarbojas ar Valsts drošības dienestu (VDD), intervijā laikrakstam "Diena" atklājis VDD priekšnieks Normunds Mežviets.

Viņš apliecinājis, ka pēdējā laikā Latvijā notikušo skaļo slepkavību izmeklēšana ir VP kompetencē, taču VDD sniedz savu atbalstu policijas kolēģiem. "Arī Romāna Bezzubova lietas izmeklēšanā Valsts policija cieši sadarbojas ar mums," atzinis VDD vadītājs.

Mežviets pievienojas atsevišķu tiesībsargājošo institūciju pārstāvju teiktajam, ka skaļo slepkavību izmeklēšanas virzās uz priekšu un tajās ir gaidāmi rezultāti.

Kā ziņots, Bezzubovs tika nošauts 14.aprīļa rītā Rīgā, Purvciemā. Izbraucot uz Gunāra Astras ielas, Bezzubova vadītajai automašīnai tika aizšķērsots ceļš un futbola aģenta virzienā no automātiskā ieroča tika raidīti vairāki šāvieni. Nākamajā naktī Mežaparkā tika atrasta sadedzināta uzbrukumā izmantotā automašīna.

Uzreiz pēc slepkavības policija pieļāva, ka Bezzubova nogalināšana varētu būt pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar cietušā profesionālo darbību, vienlaikus uzsverot, ka VP izmeklē arī citas versijas.

VP priekšnieks Armands Ruks slepkavības dienā žurnālistiem pastāstīja, ka slepkavībā varētu būt iesaistītas vismaz trīs personas, kuras uz Bezzubovu raidīja lodes no automātiskā ieroča.

23.aprīlī policija paziņoja, ka Bezzubova slepkavības lietā ir aizturētas un apcietinātas vairākas personas, taču policijā uzsvēra, ka turpinās darbs, lai noskaidrotu visas iespējamās personas, kas iesaistītas minētā nozieguma pastrādāšanā.

Pēdējos gados Latvijā lielu rezonansi raisījušas arī advokātu Mārtiņa Bunkus un Pāvela Rebenoka slepkavības, kuras joprojām nav atklātas.