Izdodas novērst lielu nelaimi Rīgā

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

GASO darbinieki šodien, 5.maijā, veicot dienesta pārbaudi kādā daudzstāvu namā Ikšķiles ielā 5 dz. 21, Rīgā, konstatēja dabasgāzes noplūdi.

Kā paredz nolikums, situācijā, kad nav iespējams iekļūt dzīvojamās telpās, kurās konstatēta dabasgāzes noplūde, tika izsaukti VUGD un Valsts policija.

Iekļūstot dzīvoklī avārijas dienesti konstatēja, ka telpās neviens neatrodas, ir atstāts atvērts virtuves logs un no atvērtas gazes plīts jau nezināmu laiku telpā noplūst gāze, kas rada sprādzienbīstamu situāciju.

Pateicoties GASO Gāzapgādes drošības departamenta un avārijas dienestu operatīvai rīcībai tika novērsta nopietna avārija, kuras sekas varēja būt katastrofālas, jo dzīvoklis atrodas ēkas ceturtajā stāvā, bet ēka blakus mācību iestādei.

Šobrīd dabasgāzes padeve dzīvoklimi ir atslēgta un notikušo izmeklē Valsts policija.

AS "Gaso" ir vienīgais dabasgāzes sadales sistēmas operators Latvijā, kas nodrošina dabasgāzes piegādi no pārvades sistēmas līdz gala patērētājiem. Uzņēmums nodrošina sadales infrastruktūras attīstību, dabasgāzes pieslēgumu izbūvi, sistēmas ekspluatāciju un dabasgāzes uzskaiti, kā arī avārijas dienesta darbību. Akciju sabiedrība "Gaso" ir dibināta 2017.gada 22.novembrī, nodalot no akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" sadales sistēmas darbību un izpildot Eiropas Savienības un valsts prasības par dabasgāzes sadales sistēmas neatkarības nodrošināšanu. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir "Latvijas Gāze", AS "Gaso" ir pilnībā regulēts uzņēmums un darbojas tikai Latvijas teritorijā.