Pasta sūtījumā no Vācijas atklāj 1,5 kilogramu narkotiku

© VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde uzsāk kriminālprocesu par vairāk nekā 1,5 kg psihotropās vielas metamfetamīna kontrabandu.

Veicot padziļinātu pasta sūtījuma muitas kontroli, VID Muitas pārvaldes darbinieki ar darba suni kādā sūtījumā no Vācijas atklāja psihotropo vielu - metamfetamīns.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess par psihotropo vielu kontrabandu lielā apmērā.

Kriminālprocesa ietvaros, 2021.gada aprīlī, veicot speciālo izmeklēšanas darbību - noziedzīgas darbības kontrole, Rīgā tika aizturēta persona, kura bija ieradusies pēc sev adresētiem pasta sūtījumiem. Izņemtās psihotropās vielas - metamfetamīna aptuvenā tirgus cena ir vairāk nekā 23 000 eiro. Izmeklēšanas laikā nav gūtas ziņas par citām personām, kuras varētu būt iesaistītas minētajā noziedzīgajā nodarījumā.

Personai tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

VID atkārtoti informē, ka ir svarīgi apzināties, ka pasta sūtījumi tiek kontrolēti, un uz tiem attiecas visi normatīvajos aktos noteiktie ierobežojumi un aizliegumi preču un priekšmetu pārvietošanai pāri valsts robežai. Narkotisko vielu kontrabanda ir smags vai sevišķi smags noziegums, par ko paredzēta kriminālatbildība un ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem. Tādēļ katram iedzīvotājam, jo īpaši jauniešiem, ir jāapzinās, iespējams, neapdomātās rīcības sekas, pasūtot un saņemot šādus pasta sūtījumus, vieglprātīgi paļaujoties uz iespēju palikt nenotvertam un nesodītam.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.