Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policisti notver marihuānas audzētājus Jelgavā

© Valsts policija

Šī gada 14. un 15.aprīlī Jelgavas novadā likumsargi veica trīs sankcionētas kratīšanas, kuru laikā tika izņemti 24 marihuānas stādi un aptuveni 50 grami izžāvētas marihuānas, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturētas divas personas.

Saņemot informāciju par iespējamu narkotisko vielu glabāšanu, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki 14. un 15.aprīlī Jelgavas novadā un Jelgavā iepriekš sākta kriminālprocesa ietvaros veica trīs sankcionētas kratīšanas, kuru laikā tika izņemti 24 marihuānas stādi un aptuveni 50 grami izžāvētas marihuānas.

Precīzs narkotisko vielu daudzums būs zināms pēc ekspertīzes.

Saistībā ar notikušo policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 256. panta pirmās daļas par narkotiskās vai psihotropās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu.

Par šī noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēti 1986. un 1987.gadā dzimuši vīrieši, kuriem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Jāpiebilst, ka neviena no aizturētajām personām iepriekš nebija nonākusi policijas redzeslokā.

Lai efektīvi cīnītos ar noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu apriti, Valsts policija aicina iedzīvotājus būt aktīviem un ziņot - zvanot pa tālruņa numuru 110 vai rakstot iesniegumu valsts portālā www.latvija.lv.