Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Par korupciju rosina apsūdzēt divus policistus un vēl deviņas personas

© Pexels

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosina prokuratūru par korupciju apsūdzēt 11 personas, tostarp divas Valsts policijas (VP) amatpersonas, informēja IDB.

IDB Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījis kriminālprocesu pret divām VP Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonām, kuras vairākkārt veikušas dienesta viltojumu un pieņēmušas kukuļus, turklāt viena no minētajām amatpersonām arī izpaudusi neizpaužamas ziņas.

Birojs guvis pierādījumus tam, ka VP amatpersonas, kuru amata pienākumos paredzēts kontrolēt personām piemēroto drošības līdzekļu un piespriesto sodu izpildi, vairākkārt veikušas dienesta viltojumus kontroles lietu uzskaites dokumentos, kā arī pieņēmušas kukuļus par šo nelikumīgo darbību izdarīšanu, tādējādi pieļaujot, ka personas neievēro kriminālprocesa virzītāju un tiesas uzliktos policijas kontroles un uzraudzības nosacījumus.

Tāpat pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka viena no minētajām VP amatpersonām, izmantojot pienākumu pildīšanai paredzētās informācijas sistēmas, bez likumīga pamata veica ar dienesta pienākumu veikšanu nesaistītu informācijas pārbaudi un iegūtos datus izpauda trešajām personām.

IDB šajā kriminālprocesā rosinājis sākt kriminālvajāšanu arī pret deviņām privātpersonām par kukuļdošanu minētajām amatpersonām.

2021.gada pirmajā ceturksnī IDB sācis 12 kriminālprocesus par Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu nodarbināto izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 81 kriminālprocesā. Šī gada pirmajos trīs mēnešos prokuratūrai nosūtīti 11 kriminālprocesi kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 27 personām.