Iedzīvotāji noķer vairāk nekā desmit reizes tiesātu vīrieti par sirmgalves apzagšanu uz ielas

Vakar Rīgā, Kūdras ielā, iedzīvotāji palīdzējuši notvert kādu agrāk vairāk nekā desmit reizes sodītu vīrieti, kurš uz ielas 1936.gadā dzimušai sievietei no apģērba kabatas izvilcis naudas maku.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, kāds 1988.gadā dzimis vīrietis vakar pa sava dzīvokļa logu ieraudzījis, ka uz ielas sirmgalvei pieiet klāt vīrietis un no kabatas izvelk naudas maku. Jaunais vīrietis nolēmis doties ārā, lai mēģinātu zagli aizturēt, taču viņš sācis bēgt.

Tikmēr jau apzagtā kundze attapusies, ka palikusi bez maka un sākusi saukt palīgā. Pretim pa ielu nākuši divi vīrieši, kuri bēgošo zagli aizturējuši un jau vēlāk nodevuši policijai.

Policijā noskaidrojies, ka aizturētais ir 1968.gadā dzimis vīrietis, kurš iepriekš tiesāts vairāk nekā desmit reizes gan par laupīšanām un zādzībām, gan arī par izvarošanu. Pēdējo reizi no ieslodzījuma vietas viņš atbrīvojies vien šā gada septembrī, taču viņam vēl bija spēkā noteiktais drošības līdzeklis - policijas uzraudzība. Šodien tiesa lems par apcietinājuma piemērošanu aizturētajam.

Kurzemes iecirknī pēdējā laikā pieauguši tieši gados vecāku cilvēku apzagšanas gadījumi uz ielas, tādēļ policija pieļauj, ka aizturētais varētu būt paveicis vēl arī citus analogus noziegumus. Policija aicina atsaukties iespējamos cietušos.

Policija saka paldies tiem līdzcilvēkiem, kuri nebija vienaldzīgi un palīdzēja aizturēt kārtējo likumpārkāpēju.

Latvijā

Latvijā turpina strādāt vairāk nekā 60 000 pensionāru, turklāt ne visi to dara, lai izklaidētos un būtu darba tirgū, bet arī lai izdzīvotu un iztiktu, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Pensionāru federācijas valdes priekšsēdētāja Aija Barča.

Svarīgākais