Liepājā apcietina grupveida izvarotājus

Tiesa nolēmusi apcietināt piecus no sešiem jauniešiem, kurus pērnajā nedēļā par seksuālu varmācību pret divām meitenēm aizturēja kādā Liepājas dzīvoklī. Grupveida izvarošanā apsūdzēto puišu paziņas ir šokā par viņu pastrādāto nežēlību, taču fakts, ka tika aizturēti tieši šie jaunieši, viņus nepārsteidz.

"Tas ir konkrēts nesekmīgais gals. Mācībās knapi vilkās uz priekšu. Es pat nezinu, vai skolu pabeidza. Un tam vienam konkrēti prāts uz visādām muļķībām vilka. Uz huligāniskām izdarībām viņš bija meistars. Bet otrs gribēja viņam – līderim – līdzināties, skrēja pakaļ un darīja visu, lai turētu kanti. Lai arī pats pēc rakstura bija samērā miermīlīgs. Tā viņi tur darbojās, sapinās vēl ar tādiem pašiem draudziņiem, tādēļ arī šāds iznākums. Bija diezgan paredzams," laikrakstam Kurzemes Vārds atklājis kāds aizturēto paziņa.

Noziegums tika atklāts, pateicoties kaimiņiem, kuri, dzirdot aiz sienas kliedzošas meitenes, izsauca policiju. Kad kārtībsargi ap pusdiviem naktī piebrauca pie Lāčplēša ielas 35. nama, viņi sastapa trīs jauniešus, kuriem pavēlēja palikt uz vietas. Aina dzīvoklī bijusi dramatiska – gultā gulējusi kaila meitene, kuru viens puisis turējis, otrs skatījies, bet trešais ar nolaistām biksēm gulējis virsū. Ieraugot policistus, viņš kā dzelts pielēcis kājās. Pēc cietušās sacītā, šādi papriecāties paguvuši visi trīs jaunieši. Tomēr viņi nebija vienīgie, kuri Lāčplēša ielā tonakt bija nolēmuši šādi uzdzīvot. Otrā istabā varmākas apstrādāja kādu sešpadsmit gadus vecu liepājnieci, no kuras vienu iereibušu puisi policists burtiski bija norāvis nost. Jauniešu bravūra aizturēšanas laikā krietni sarukusi un neviens nav pretojies. Policijas video redzams, kā visi guļ zemē, neizdvešot ne skaņu. Visi varmākas ir 19 līdz 23 gadus veci.

"Kad izdzirdēju viņu vārdus, uzvārdus, man pat trīsas pār muguru pārskrēja," Kurzemes Vārdā šausminājās skolotāja, kuras audzināmajā klasē mācījās divi aizturētie. Pēc pedagoģes domām, vainīga ir kompānija, kurā viņi uzturējās.

Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 16. nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret tikumību un dzimumneaizskaramību. Tas nozīmē, ka aizturētajiem draud cietumsods no pieciem līdz piecpadsmit gadiem.

Jāpiebilst, ka šis īsā laika posmā ir jau otrs gadījums, kad Liepājā uzdarbojas izvarotāji. Pirms divām nedēļām pagalmā aiz viesnīcas Fontaine Royal tika atrasta meitene, kura bija ne vien izvarota, bet uzbrucējs bija sagriezis arī viņas seju.

Svarīgākais