Latvijā reģistrēti 25 619 pārkāpuma procesi par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu

© f64.lv, Sanita Ceirule

Kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu Latvijā reģistrēti 25 619 administratīvā pārkāpuma procesi, liecina Iekšlietu ministrijas apkopotā informācija.

Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Signe Bole šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē norādīja, ka pārkāpuma procesa sākšana automātiski nenozīmē, ka personai tiek piemērots sods. Policija katru gadījumu vērtē individuāli un var pieņemt lēmumu par procesa izbeigšanu.

3585 procesi sākti par "Covidpass.lv" sistēmā neaizpildīto anketu. Pārējie procesi sākti par pašizolācijas neievērošanu, pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu, mutes un deguna aizsega nelietošanu, kā arī pārkāpumiem uzņēmējdarbībā.

Ārkārtējā situācija noteikta pērn 9.novembrī un minētā informācija apkopota līdz 22.martam.

No 1.marta līdz 22.martam policija pārbaudījusi 1884 skaistumkopšanas vietas. Kopumā šajā jomā sākti 25 administratīvā pārkāpuma procesi un doti 330 preventīvi norādījumi.

Par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu var piemērot naudas sodu fiziskajai personai no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskajai personai - no 140 līdz 5000 eiro.
Publicēta: 24.03.2021 12

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais