Cēsīs 4.klases skolnieks skolā ieradies ar ieroci

Vēl pirms skolēnu brīvlaika Cēsu 2.pamatskolā kāds 4.klases skolnieks uz mācībām ieradies ar pagaidām nenoskaidrotu ieroci, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Vecākus izbrīna pedagogu vienaldzība, - dienā, kad zēns ar ieroci skolā ieradies, neviens no skolas darbiniekiem neesot skaidrojis, vai un cik bīstams tas ir.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Cēsu 2.pamatskolas direktors Ojārs Bicāns, tajā dienā neviens no skolas darbiniekiem par šādu faktu nav zinājis un ieroci nav arī redzējis. Vēlāk par notikušo pedagogiem izstāstījuši klasesbiedri.

Viņš uzsver, ka pašreiz šis gadījums nav līdz galam noskaidrots, taču vismazāk ticams, ka tas būtu bijis šaujamierocis. Iespējams, tā bijusi rotaļu pistole, lai gan skolas vadība arī tādas uz skolu līdzi ņemt neļauj.

Direktora rīcībā nav informācijas, vai zēnam būtu bijusi iespēja dabūt īstu šaujamieroci.

Kāda šīs klases audzēkņa vecāki aģentūru LETA informēja, ka gadījums pārrunāts vecāku sapulcē, kur pausts satraukums, kāpēc skolas darbinieki, lai arī bija uzzinājuši par ieroča atnešanu, to zēnam neatņēma, nenoskaidroja, cik tas ir bīstams apkārtējiem, un neziņoja tiesībsargājošajām iestādēm par ieroča glabāšanas noteikumu iespējamu pārkāpumu.

Tā vietā zēns ar visu ieroci patstāvīgi devies mājās un šajā laikā varējis sastrādāt "Dievs vien zina ko", satraukti bija vecāki, uzsverot, ka bērna rokās varēja būt nonācis gan mazāk bīstams pneimatiskais vai gāzes ierocis, bet tik pat labi tas varētu būt nopietns šaujamais, taču to neviens noskaidrot nepacentās.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Cēsu policijas iecirknī, policijā par šādu gadījumu nav saņemts iesniegums ne no skolas vadības, ne vecākiem.

Nākamajā nedēļā, kad beigsies skolēnu brīvlaiks, Cēsu 2.pamatskolas direktors nolēmis šo gadījumu pārrunāt ar pašu zēnu, kurš ar ieroci bija ieradies skolā.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais