Par čurāšanu vārtrūmē pārsit galvaskausu

Policija vakar aizturējusi kādu 1977.gadā dzimušu vīrieti, kurš augusta beigās dusmās pārsitis galvaskausu sirmgalvim par to, ka viņš čurājis vārtrūmē.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, 25.augustā kāds gados vecs vīrietis kopā ar jaunieti iegājuši vārtrūmē Rīgā, Buļļu ielā, lai nokārtotu tur savas dabiskās vajadzības. Čurātājus ieraudzījis garāmbraucējs, kurš izkāpis no automašīnas un veco vīru smagi piekāvis.

Pēc incidenta cietušais nogādāts slimnīcā. Viņa veselības stāvokļa noskaidrošanai veikta ekspertīze, kurā konstatēts, ka gūtie miesas bojājumi kvalificējami kā smagi - vīrietim bijis pārsists galvaskauss.

Policija saistībā ar notikušo sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 125.panta 1.daļas par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu. Likumā paredzētais sods par šādu noziedzīgu nodarījumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Likumsargi noskaidrojuši un vakar aizturējuši 1977.gadā dzimušo vīrieti, kurš piekāva čurātāju. Viņš nav agrāk sodīts, savu vainu atzīst, izdarīto apzinās un nožēlo, pastāstīja Sadovskis.

Latvijā

Rēzeknē notiekošajā Latgales rajona tiesas prāvā, kurā par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu apsūdzēta biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” aktīviste Ieva Raubiško, prokurore apsūdzētajai lūgusi piespriest viena gada un sešu mēnešu cietumsodu.

Svarīgākais