Tiesa neapcietina otru aizdomās par meitenītes izvarošanu aizturēto vīrieti

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa šodien atteikusies piemērot apcietinājumu 1983.gadā dzimušajam vīrietim, kurš vakar tika aizturēts saistībā ar nepilnus trīs gadus vecās meitenītes izvarošanu.

Minētais vīrietis jau iepriekš ir bijis tiesāts par netiklu darbību veikšanu ar nepilngadīgajiem.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīga reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, policija bija spiesta šim vīrietim piemērot ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli - policijas uzraudzību.

Tikmēr šī pati tiesa šodien apcietināja 1964.gadā dzimušo vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par nepilnus trīs gadus vecās meitenītes izvarošanu.

Apcietinātais tiek turēts aizdomās pēc Krimināllikuma 159.panta 3.daļas par mazgadīgā izvarošanu. Par to var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Kā ziņots, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kurzemes iecirkņa kriminālpolicijas priekšniece Ļena Keine atklājusi, ka šajā lietā aizturēti divi cilvēki - mazās meitenītes audžutēvs un bērna mātes brālis, kurš, iespējams, pievēris acis uz šo nežēlību pret savu māsas meitu.

Cietušais bērns ticis nogādāts Bērnu slimnīcā, kuras mediķiem radušās aizdomas par tā seksuālu izmantošanu, tāpēc nolemts informēt policiju.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Romēna Namniece aģentūrai LETA pastāstīja, ka meitene joprojām ārstējas. Ņemot vērā, ka situācija ir ārkārtīgi smaga, un domājot par bērna interesēm, patlaban un arī turpmāk slimnīca neesot tiesīga sniegt informāciju par bērna veselības stāvokli.

Visu nepieciešamo informāciju slimnīca sniedz tiesībsargājošām institūcijām, kā arī sadarbojas ar sociālos dienestu un Bāriņtiesu. Slimnīcas mediķi, sociālais dienests, psihologi rūpējas par bērnu, sniedzot visu nepieciešamo palīdzību, norādīja Namniece.

Savukārt Rīgas Bāriņtiesa vērtēs situāciju meitenītes ģimenē, aģentūru LETA informēja Bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs.

Kā paskaidroja Krasnogolovs, Bāriņtiesa saņem no slimnīcām jebkuru informāciju par iespējamu vardarbību pret bērnu, kuru pēc tam pārbauda. Viņa rīcībā arī esot informācija, ka, iespējams, ģimenē augot vēl viens bērns, tāpēc Bāriņtiesas pārstāvji plāno ierasties gan ģimenes dzīvesvietā, lai tiktos ar vecākiem un bērnu, gan arī slimnīcā, lai iespēju robežās saņemtu atbildes gan no bērnu, gan vecāku puses.

Ņemot vērā, ka faktiskie varmākas, kas tiek vainoti par nozieguma veikšanu, ir aizturēti, varētu teikt, ka viņi no bērna ir norobežoti, tomēr tas vēl skaidri neliecina par to, ka bērna māte arī nav rīkojusies ļaunprātīgi, skaidroja Bāriņtiesas priekšsēdētājs.

Tāpēc arī iestādes mērķis būs noskaidrot, cik lielā mērā māte ir līdzvainīga, un nepieciešamības gadījumā tiks lemts arī par viņas norobežošanu no bērniem, lai no slimnīcas meitenītei nevajadzētu atgriezties ģimenē.

Latvijā

IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbrauca. 5 miljoni iztērēti, bet kļūdas prognozēs neatzīst. Ja pirms olimpiskā turnīra IZM un LBS solīja naudu budžetam, šobrīd atrunājas ar emocijām un patriotismu. Olimpisko atlasi ar pustukšajām tribīnēm un naudas izlietošanas lietderību neviens nevērtēs, vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Svarīgākais