Mašīnu slēpņos un ceļasomās atklāj gandrīz 28 000 nedeklarētu cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes darbinieki, veicot muitas kontroles pasākumus uz austrumu robežas, novērsuši četrus mēģinājumus nelegāli ievest 27 920 dažādu marku cigarešu ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām, informē VID Komunikācijas daļa.

Šodien agri no rīta Vientuļu muitas kontroles punktā (MKP) pa "zaļo koridoru" iebrauca vieglā automašīna. Veicot transportlīdzekļa padziļinātu apskati, tika konstatēts, ka salonā ceļasomās atrodas nedeklarēta prece - 130 paciņas "Leningrad" markas cigarešu un 20 paciņas "More" markas cigarešu ar Krievijas akcīzes markām.

Savukārt 26.oktobra pēcpusdienā no Baltkrievijas Silenes MKP pa "zaļo koridoru" iebrauca vieglā automašīna, kuru vadīja 54 gadus vecs Latvijas pilsonis. Uz aizdomu pamata automašīna tika novirzīta padziļinātās kontroles veikšanai. Tās rezultātā tika konstatēts, ka transportlīdzekļa priekšējā panelī atrodas 30 paciņas "Monte Carlo" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Tās pašas dienas vakarā Silenes MKP pa "zaļo koridoru" iebrauca vieglā automašīna, kurā atradās divas personas. Pēc šo personu intervēšanas automašīna izlases kārtībā tika novirzīta uz padziļinātās kontroles ēku.

Kontroles gaitā automašīnas bagāžas nodalījumā labajā pusē zem apšuvuma un zem priekšējā kreisā spārna tika atklātas slēpnis - nedeklarētas 50 paciņas "Winston" markas cigarešu un 100 "West" markas cigarešu paciņas ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Arī Vientuļu MKP 26.oktobrī neilgi pirms pusnakts pa "zaļo koridoru" iebrauca vieglā automašīna, kurā bez vadītāja atradās vēl divas personas. Personu intervijas laikā radās aizdomas par iespējamiem muitas noteikumu pārkāpumiem un tika pieņemts lēmums veikt padziļinātu muitas kontroli.

Kontroles laikā tika konstatēts, ka automašīnas salonā un ceļasomās atrodas nedeklarētas 450 paciņas "More" markas cigarešu, 60 paciņas "Winston" markas cigarešu, 35 paciņas "Prima", 150 paciņas "Jing Ling" markas cigarešu, 185 paciņas "Saint George", kā arī 186 paciņas "Kiss" un "Energi" markas cigarešu ar Krievijas akcīzes markām.

Izņemtās cigaretes un aizturētās automašīnas novietotas aizturēto preču noliktavās un transportlīdzekļu stāvlaukumā līdz lietas izskatīšanai.

Svarīgākais