Daugavpilī atmasko grupējumu, kas nodarbojies ar akcīzes preču ievešanu no Baltkrievijas

26.oktobrī Daugavpilī atmaskots un aizturēts starptautisks noziedzīgais grupējums, kas nodarbojies ar akcīzes preču ievešanu no Baltkrievijas un izplatīšanu Latvijas teritorijā.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīga pienākumu izpildītāja Anastasija Laizāne aģentūru LETA informēja, ka kriminālprocesa gaitā, veicot operatīvus meklēšanas pasākumus, aizturēti divi Baltkrievijas Republikas pilsoņi, 1961. un 1987.gadā dzimuši vīrieši, kā arī divi Latvijas Republikas pilsoņi, abi dzimuši 1960.gadā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka grupa darbojusies jau ilgāku laiku, Baltkrievijas pārstāvji akcīzes preci ieveduši nelielās partijās - pa 300 litriem degvielas un 100 cigarešu blokiem - 20 000 cigarešu. Savukārt Latvijas pārstāvji norēķinājušies par saņemto preci un izplatījuši to tālāk Latvijas teritorijā.

Pēc aizturēšanas, veicot kratīšanu vairākās vietās, izņemts 521 cigarešu bloks - 104 000 cigarešu un 900 litri degvielas, speciāli degvielas pārvadāšanai aprīkota automašīna "VW Golf" un ierīces degvielas pārsūknēšanai.

Saistībā ar notikušo ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 220.1panta par nelikumīgu naftas produktu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) un realizāciju, patlaban tiek lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajām personām.

Grupējumu atmaskojuši un aizturējuši Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki.

Latvijā

No nākamā gada plānots noteikt fiksēto neapliekamo minimumu un paaugstināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrija (FM) sagatavotie grozījumi likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli.