Ānē atrod piecus kilogramus marihuānas

Valsts policija par 44 gramu marihuānas realizāciju un glabāšanu 9. septembrī Jelgavas rajonā, Ozolnieku novada Ānē, aizturēja 1979.gadā dzimušu, iepriekš sodītu vīrieti, kuram piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Veicot tālākās izmeklēšanas darbības papildus atsavināti vēl pieci kilogrami marihuānas neizžāvētā veidā, informē Valsts policija.

Savukārt 17.septembrī polisti par neatļautu narkotisko vielu realizāciju aizturēja trīs personu grupu – 1986., 1990., 1990.gadā dzimušus vīriešus Rīgā, Dārzciema ielā DUS teritorijā. Viņem atsavināti 15 grami amfetamīna.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka narkotikas tika paredzētas tālākai realizācijai Zemgales reģionā.

Bet 15. septembrī Zemgales reģionālās policijas pārvaldes darbinieki, veicot izmeklēšanas eksperimentu Jelgavā, par narkotisko vielu realizāciju aizturēja divus vīriešus, pie kuriem tika atsavinātas 100 psihotropo vielu saturošas tabletes – ekstazī.

1989.gadā dzimušajam, kurš ir agrāk tiesāts un ir narkotisko vielu lietotājs piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt 1990.gadā dzimušajam ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais