Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Aizdomās par robežsarga slepkavības mēģinājumu, policija aicina atpazīt divus vīriešus

© Valsts policija

Valsts policija lūdz atpazīt divus vīriešus, kuri tiek turēt aizdomās par robežsarga slepkavības mēģinājumu Daugavpilī

2020. gada 6. novembrī pulksten 07.06 Daugavpilī, Stāvu ielā 22, Valsts robežsardzes darbiniekam, kurš tobrīd devās uz darbu, iepriekš izsekojot, uzbruka divas personas un mēģināja viņu nogalināt.

Izmeklēšanas gaitā likumsargiem ir izdevies noskaidrot attēlos redzamo personu iespējamo saistību ar šo sevišķi smago noziegumu.

Valsts policija aicina aplūkot vīriešu fotogrāfijas un atsaukties ikvienu, kuram ir informācija par šo personu identitāti un pašreizējo atrašanās vietu, vai kura rīcībā ir jebkura cita veida informācija, kas var sekmēt personu atrašanu. Sazināties ar policiju iespējams zvanot pa tālruņa numuriem +371 26558076, +371 26397300 vai arī rakstot e-pastu: kipinfo21@vp.gov.lv.

Valsts policija aicina nebaidīties sniegt informāciju, anonimitāte tiek garantēta.

Identificējot šīs personas, iedzīvotāji tiek aicināti tām netuvoties un nekādā gadījumā nemēģināt tās aizturēt pašu spēkiem.

Jau vēstīts, ka Daugavpilī 6.novembra rītā mēģināts noslepkavot robežsargu, un policija uzskata, ka uzbrukums īstenots saistībā ar cietušā profesionālo darbību.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte informēja, ka ir noticis slepkavības mēģinājums. 1973.gadā dzimušajam Valsts robežsardzes darbiniekam, dodoties uz darbu, uzbrukušas divas neatpazītas personas. Uzbrucēji pielietojuši asaru gāzi un ar āmuram līdzīgu priekšmetu vairākus reizes iesituši pa cietušā galvu un ķermeni.

Vīrietim izdevās izrauties no uzbrucējiem un izsaukt medicīnisko palīdzību.